Kulinarinis festivalis „Grikio kelias: vakar ir šiandien“ kviečia ne tik stebėti, bet ir paragauti

Grikiai – dzūkų kasdienė duona. Prastos ir smėlėtos šio krašto žemės labiausiai buvo tinkamos augti grikio grūdui. Dzūkės ypač didžiuojasi savo grikinių miltų pyragais – babkomis, kurių nerasime kituose Lietuvos regionuose, tačiau Dzūkijoje jos vis dar kepamos.

Šiais metais Druskininkai jau trečią kartą kviečia į vis daugiau smalsautojų sutraukiančią šventę improvizuotoje lauko virtuvėje Pramogų aikštėje.

Tradicinio pyrago – babkos – recepto autentiškumą, ruošimo būdą ir skonį vertins komisija ir išrinks nugalėtojas. Savo favoritę ir skaniausią babką rinks ir žiūrovai.

Ką tik iškeptų, iš tikros krosnies ištrauktų, šiltutėlių grikinių babkų galėsite skanauti tiesiai iš kepėjų rankų!

PROGRAMA

🔸Grikinių babkų kepimo varžytuvės: užmaišymas ir pristatymas. Varžysis Dzūkijos regiono kepėjos
🔸UAB „Biorina“ unikalių gaminių iš grikių pristatymas
🔸Tradiciniai žaidimai šeimai
🔸Grikinių babkų degustavimas. Kepėjų apdovanojimas

Visa atsisveikinimo su vasara šventės „Vasaros aidai“ programa ČIA
____________________________________________________________

Organizatorius Druskininkų kultūros centras
Partneris restoranas „Velveti“
Rėmėjas UAB Biorina
Renginį finansuoja Druskininkų savivaldybė

Renginys bus filmuojamas, fotografuojamas, viešinamas