„OPUS“ šokėjos nuskynė laurus tarptautiniame šokių konkurse

Šokių sezono pabaigą Druskininkų kultūros centro šiuolaikinio šokio studijos „OPUS” merginos įprasmino svariai – XVIII tarptautiniame  šokių konkurse „Pavasario fiesta 2023” laimėjo dvi pirmąsias vietas ir parsivežė nugalėtojų taures bei diplomus.

Konkursui šokėjos kartu su studijos vadove choreografe Jolita Kieliene paruošė du šokius – „Akimirkos“ ir „Nemesis“, kurie rungėsi konkursinėje CONTEMPORARY dance (šiuolaikiniai šokiai) kategorijoje. Šokių choreografiją ir jų atlikimą vertino komisija.

Contemporary šokis perėmė šokio technikų iš klasikinio baleto, moderniojo šokio bei džiazo šokių stilių, o vėliau į šokio atlikimo techniką įtraukė elementus iš daugelio kitų šokių stilių. Šie šokiai atliekami su neutralia šokių apranga, basomis arba su kojinėmis.

Contemporary šokis reikalauja didelio dėmesio judesių atlikimo specifikai, kūno plastikai bei koordinacijai, – sako vadovė J. Kielienė. – Atlikėjas turi būti energingas, dinamiškas ir tikslus savo šokių judėjime. Šokant neužtenka tik tiksliai išmoktos choreografijos ir judesių, čia būtina ir aukšto artistiškumo vaidyba, nesuvaidinta, o tikra jausmų išraiška.“

„Opus“ – šiuolaikinio šokio studija, Druskininkų kultūros centre gyvuojanti nuo 2005 m. Jaunų merginų šokius visuomet galima pamatyti miesto renginiuose, šventėse.

Studijos vadovė J. Kielienė sako, kad šis šokis merginoms, nemėgstančioms fitneso ar sporto salės yra puiki alternatyva palaikyti puikią fizinę formą. Tai ne tik išraiškinga meno forma, bet ir puikus laiko praleidimo būdas, skatinantis kūrybiškumą, lavinantis kūną ir suteikiantis daug džiaugsmo. Studijos vadovė pasižymi originaliomis šokio kompozicijomis, įdomiais šokio piešiniais ir šokiu perteikiama svarbia žinute žiūrovui.

„Sakyčiau, sezoną baigėme tikrai gerai, lauksime rudens ir kolektyvo papildymo,“ – sako vadovė, kviesdama sekti informaciją socialiniuose tinkluose apie naujos grupės rinkimą.